Bitcoin NFT’lerin politikası Ordinals ile değişkenlik gösteriyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün, Ordinals pazarı bir milyar doların üzerinde bir değere sahip ve etrafında büyüyen topluluk, tüm kripto endüstrisinde en ilginç ve meşgul olanlardan biri olarak ortaya çıktı.

Ordinals Nedir?

NFT’ler sadece Ethereum, Solana, Tezos ve BNB Chain gibi akıllı sözleşme blok zincirlerinde basılıyor ve kullanılıyordu. Bitcoin’de, akıllı sözleşme yeteneklerinin olmaması nedeniyle hep düşündürüyordu. Ancak 2022’nin sonlarında Ordinals projesinin ortaya çıkmasıyla her şey değişti.

Ordinals, BTC’nin en küçüğü satoshi’leri numaralandırmak için bir sistem sağlayan bir protokoldür. Tek bir BTC, her biri 0.00000001 BTC değerinde olmak üzere 100.000.000 satoshi’ye bölünebilir.

Her bir Ordinals’e esasen bir seri numarası verilerek benzersiz hale gelirler. Bu sıra sayıları, “yazıt” olarak bilinen bir süreçte ekstra verilerin eklenmesiyle her satoshi’ye yazılır. Satoshi’ye bir numara vermenin yanı sıra, yazıt işlemi bunlara görüntü gibi diğer bilgilerin de eklenmesine izin verir.

Ordinals ile her satoshi, ilk mayınlı ve aktarıldığı sıraya göre numaralandırılır. Bu sayılar, her satoshi için kararlı tanımlayıcılar ve ayrıca bunlara ekli veriler olarak kullanılabilir.

NFT’lerin Yükselişi

İlk NFT’lerin, 2012 yılında BTC işlemlerine meta veriler ekleyerek fungible olmayan varlıklar oluşturmak için bir sistem olarak tasarlanan Renkli Paralar projesi olduğu düşünülmektedir. Bu fikir, oldukça devrimci olmasına rağmen, hiçbir zaman ortaya çıkmadı, ancak 2014’te Namecoin blok zincirinde ortaya çıkan ilk gerçek NFT’ler için ilham kaynağı olabilir.

İlk gerçekten başarılı NFT koleksiyonu, Ethereum zincirinde barındırılan ve 2017’de piyasaya sürülmeleriyle bir kripto topluluğu çılgınlığına yol açan ve bu ağı kısaca sıkıklayan ve fee ücretlerinin önemli ölçüde artmasına neden olan ve sınırlı ölçeklenebilirliğiyle ilgili ilk sorulara neden olan Crypto Kitties idi.

İlginizi Çekebilir;  NFT satışları, bu hafta düştü

2021 boğa koşusu sırasında, NFT’ler hayal gücünü daha önce hiç olmadığı kadar yakaladı, ilk Tweet’in tokenize edilmiş bir versiyonu gibi şeylere milyonlarca dolar atıldı ve Beeple olarak bilinen bir sanatçı tarafından yaratılan tek bir dijital sanat eseri elde etmek için 69 milyar dolar harcandı.

Kripto endüstrisi en son “kışına” girerken, histeri hızla azaldı ve çoğu NFT’nin değeri çöktü. Bu da birçok kişinin bu benzersiz dijital belirteçlerin potansiyellerini karşılayıp karşılamayacağını merak etmesine neden oldu.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

KriptoX ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!